17. července 2012

Zelenkův kapr

8 větších nebo 12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 0,5 kila rajčat, 2 větší cibule, citrón, 0,25 kg hladké mouky, půl pytlíčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, sůl, 8 stroužků česneku, olej

Porce kapra osolíme, a obalíme v hladké mouce s paprikou. Na pánvi rozpálíme olej, naklademe obalené porce kapra a z obou stran zprudka krátce opečeme a přendáme do zapékací mísy.Na pánev do oleje vsypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme nové koření, bobkový list a tymián, česnek, nakrájené papriky a necháme podusit. Až paprika změkne přidáme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Podušenou zeleninovou směs nasypeme na porce kapra v zapékací míse a navrch poklademe plátky citrónu a vše dáme prohřát (zapéct) do trouby. Podáváme s vařenými brambory, popřípadě jen s chlebem. K pití je doporučeno bílé víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat