19. července 2012

Zapečené brambory se zakysaným krémem

200 ml Ramy Cremefine zakysaný krém,800 g brambor,50 ml Ramy Culinesse,200 g mladé cibulky s natí, 100 g slaniny, svazek petrželky, sůl, bílý pepř, muškátový květ, 3 vejce
Cibulku nakrájíme na kolečka, špek na malé kostičky a opečeme na Ramě Culinesse. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a smícháme s orestovanou cibulkou, špekem, ochutíme solí, pepřem,muškátovým květem a nakonec přidáme pokrájenou zelenou cibulovou nať.Vložíme do zapékací misky, zalijeme zakysaným krémem s rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 150 °C asi 40 minut. Podáváme horké, posypané nakrájenou pažitkou. Jako doplněk se výborně hodí čerstvý ledový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat