18. července 2012

Rajčatová omeleta s patisonem

200 g polohrubé mouky, 1.5 dl mléka, 1.5 dl vody, 2 vejce, sůl, dobromysl,6 rajčat, 40 g tuku na smažení
náplň: 400 g oloupaných patisonů, 200 g žampiónů, 150 g sterilovaných sójových bobů, sůl, česnek, dobromysl, 10 g tuku

Mouku, mléko, vodu, vejce a sůl promícháme v misce. Vzniklé těsto necháme odstát. Omytá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v pánvi na části tuku. Když začne zlátnout, přidáme nakrájená rajčata, osolíme a posypeme oreganem. Necháme 5 minut podusit. Zchladlou směs vmícháme do odstátého omeletového těsta. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Oloupaný a jader zbavený patison nakrájíme na kostičky 1 - 1,5 cm velké, vše promícháme s utřeným česnekem, oreganem a solí. Směs dusíme, až patison zesklovatí. Pak přidáme sójové boby a ještě krátce podusíme. Postupně na dobře rozpáleném tuku usmažíme omelety - po dvou na porci. Náplň ze směsi patisonu a hub rozdělíme na stejný počet dílů a dáme ji na jednotlivé omelety.

Žádné komentáře:

Okomentovat