16. července 2012

Pstruh z čertovského potoka

4 pstruhy, hladká mouka, 1 dl sladké smetany, hrst mandlí, olej, máslo, sůl, šťáva z pomeranče a citrónu, 1 dl bílého vína, zelená petržel
Ze pstruhů uděláme filátka která obalíme v hladké mouce, osolíme, vložíme na trochu rozpáleného oleje a zprudka z obou stran krátce osmahneme. Filátka hned vyjmeme a olej slijeme a filátka doděláme na másle. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme do něj filátka. Mírně zakapeme vínem, citrónovou šťávou a pomerančovou šťávou a zalijeme 1 dl smetany, přidáme celé mandle, a trochu zelené petrželky. Chviličku podusíme, odstavíme a necháme dojít. Podáváme s bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat