18. července 2012

Omeleta s pažitkovou omáčkou

200 g polohrubé mouky, 1.5 dl mléka, 1.5 dl vody, 2 vejce, sůl, 40 g tuku na smažení
náplň: 160 g mrkve, 160 g zeleného hrášku, 160 g kukuřičných zrn, sůl
omáčka: 2 dl šlehačky, 2 tavené sýry, pažitka, sůl

Mouku, mléko, vodu, vejce a sůl promícháme v misce a vzniklé těsto necháme odstát. Mrkev, hrášek a kukuřici podusíme, podlijeme je trochou vody a vše dusíme přikryté 5 minut. Potom směs osolíme a necháme změknout.Na dobře rozpáleném tuku postupně usmažíme omelety (po dvou na porci). Pažitku nasekáme nadrobno. Trojúhelníčky taveného sýra nakrájíme na malé kousky, aby se nám lépe rozpustil. Smetanu ke šlehání za stálého míchání prohřejeme na mírném plameni. Přidáme k ní nakrájený tavený sýr a stále mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila. Jakmile se sýr rozpustí, připravenou omáčku odstavíme a vmícháme do ní nasekanou pažitku a podle chuti dosolíme. Teplé omelety naplníme zeleninou, stočíme a přelijeme pažitkovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat