17. července 2012

Kapr po záblačsku

6 porcí kapra, olej, 5 lžic sójové omáčky, šálek vývaru z masoxu, sklenka dezertního vína, 100 g šunky, 100 g žampiónů,  50 g bambusových výhonků nebo oloupaná kedlubna, sůl, cukr, citrón, petrželka
Očištěné a oprané porce kapra s kůží nařízneme několika jemnými řezy. Obalíme ve škrobu a dáme na 30 minut marinovat do sójové omáčky. Okapané porce na oleji opečeme, olej zčásti slijeme, podlijeme vývarem, sójovou omáčkou a vínem, přidáme plátky česneku, nudličky šunky, plátky bambusu a žampiónů. Přidáme špetku zázvoru, glutasolu a soli. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme přelité výpekem s žampióny a zeleninou,zdobené plátkem citrónu a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat