Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
18. července 2012
Smažení omelet
Pro smažení omelet je nejvhodnější pánev silikonová, teflonová nebo litinová. Na těchto pánvích používáme při smažení velmi malá množství tuku. Dbáme tedy na to, aby jej na pánvi nebyl přebytek. Zcela stačí, když pánev tukem jen zlehka potřeme. Při smažení je teplota vyšší než při vaření a pečení, snadno dochází k přepalování tuku, a proto sledujeme,zda se nad pánví netvoří obláčky z přepalovaného tuku. Vhodné jsou fritovací oleje, nepoužíváme ke smažení oleje rostlinné, protože se při vyšších teplotách přepalují. Před smažením první omelety pánev dostatečně prohřejeme. Těsto lijeme stejnoměrně na celou plochu pánve naběračkou o průměru asi 5 cm. Těsto nesmí tvořit silnou vrstvu, protože by se při přehýbání omelety lámaly. Omelety smažíme na mírném ohni po obou stranách asi 2 minuty. Dozlatova usmažené klademe na připravený talíř, který zakryjeme druhým, abychom je uchovali teplé. Palačinky smažíme stejně jako omelety. Při smažení se snažíme, aby palačinky byly co nejtenčí. Plníme je těsně před podáváním, na jednu porci počítáme buď dvě omelety nebo tři palačinky podle druhu náplně.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat