19. července 2012

Omáčka s lišek s kuřecím masem a bramborovými noky

maso : 50 ml Ramy Culinesse, 400 g kuřecích prs, sůl
omáčka: 100 ml Ramy Cremefine na vaření, 400 ml vody, 2 lžíce mouky hladké
4 lžíce Ramy Culinesse, 200 g lišek, sůl, muškátový květ
bramborové noky :500 g brambor, 100 g mouky hrubé, vejce, 100 g mrkve, sůl

Kuřecí prsa osolíme a opečeme na Ramě Culinesse. Lišky očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit asi na 20 minut. Z Ramy Culinesse a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme vývar s liškami. Povaříme 15 minut a ochutíme solí, muškátovým květem. Nakonec omáčku zjemníme Ramou Cremefine na vaření. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme solí a přidáme vejce, mouku, nastrouhanou mrkev.Vše dobře propracujeme na tužší těsto a necháme 3 minuty odpočinout. Pak z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 6 minut. Pečená kuřecí prsa ihned podáváme s omáčkou a noky./ místo lišek můžete použít třeba žampiony /

Žádné komentáře:

Okomentovat