16. července 2012

Rybí směs s omáčkou Romesco

400 g mořských ryb, 50 g krevet, dle možnosti 150 g slávek jedlích
omáčka Romesco : 5 červených paprik, 100 g lískových oříšků, 50 g mandlí, hlavička česneku, 3 plátky bílého chleba, 5 rajčat
rybí vývar: rybí hlava, 500 g rybích vnitřností,  syrový celer, 2 mrkve, půl cibule, petržel, rajče

Ryby poprášíme moukou a zlehka opečeme na olivovém oleji. Stáhneme z plamene a osmahneme "dary moře". Přidáme k rybám, olej slijeme a pustíme se do přípravy omáčky. Všechny ingredience nejprve pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme (rajčata navíc předem oloupeme a chleba osmažíme). Zředíme vývarem a rozmixujeme. Mezitím přendáme ryby do pekáče, zalijeme rozmixovanou směsí a pečeme v troubě přibližně 15 minut při teplotě 150 stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat