17. července 2012

Liptovský kapr na kari

8 menších plátků kapra, bílek, lžička soli, 1,5 lžičky solamylu na obalen í, 3 lžíce tuku, půl šálku hovězího vývaru, cibule, sůl, lžička kari koření, lžička solamylu, lžička vody, 100 g čerstvého nebo sterilovaného hrášku, lžička oleje, lžička bílého vína
Plátky nakrájeného kapra zbavíme větších kostí, obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu a opečeme v horkém tuku. Tuk slijeme, přidáme vývar, cibuli nakrájenou na drobno, sůl, kari a víno, zamícháme a krátce povaříme. Potom teplotu zmírníme, zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, promísíme, přidáme okapaný hrášek a společně podusíme asi 1 minutu. Nakonec pokapeme olejem. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat