17. července 2012

Tortilly se sýrem a zeleninou

4 velké pšeničné tortilly, 150 g lučiny nebo mascarpone, sůl, lžíce čerstvé petrželky,2-3 stroužky česneku, hermelín,10 g Niva, 150 g modrého hroznového vína, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 hrsti rukoly, baby špenátu nebo salátu
Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme připravenou směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme sekanými ořechy, nadrobenou nivou a lístky rukoly. Svineme, utáhneme, a zabalíme pevně do alobalu či fólie a necháme ztuhnout v lednici.
Náplň do tortill můžete libovolně obměňovat. Zkuste je třeba potřít křenovým pomazánkovým máslem nebo lučinou ochucenou křenem, obložit šunkou, ledovým salátem a plátky jablek nebo oblíbeným taveným sýrem. Tvaroh či lučinu do náplně můžete ochutit čerstvými bylinkami, tortilly obložit čerstvou zeleninou, sýrem, uzeninou, zbylým pečeným masem apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat