16. července 2012

Pstruh s mandlemi a whisky

4 středně velcí hnědí nebo duhový pstruzi, 500 g loupaných pražených mandlí, 2 lžičky másla, lžíce oleje,4 lžíce whisky Johnnie Walker, hladká mouka, citrónová šťáva,kolečka citrónu na oblohu, 4 banány
Ryby očistíme, vykucháme a obalíme je v hladké mouce. Olej a máslo zahřejeme ve velké pánvi a v okamžiku, kdy tuk začne pěnit, aniž by zhnědl, vložíme ryby do pánve. Jemně opečeme 5 minut po každé straně. Ryby vyjmeme a uložíme na předehřátou misku, kterou udržujeme zahřátou. Posekané mandle přidáme do rozehřátého másla a za neustálého míchání je necháme ohřát a zhnědnout. Přidáme whisky, která vzplane, a pánví potřásáme tak dlouho, až plamen dohoří. Přidáme šťávu z citrónu a přelijeme přes ryby. Podáváme s podélně rozřezanými banány lehce opečenými na másle. Ozdobíme kolečky citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat