17. července 2012

Švýcarky - šneci se skořicí a ořechy

Příprava: 25 minut + kynutí + 25 minut pečení
na těsto: 250 g polohrubé mouky,250 g hladké mouky, špetka soli,30 g droždí,3 lžíce cukru,100-200 ml mléka,200 ml 33% smetany,vejce
na náplň : 100 g másla, rozpuštěného,2 vanilkové cukry,lžíce skořice,cukr krupice na posypání,100 g rozinek, spařených, 200 g ořechů, sekaných (různé druhy)

Droždí utřeme s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku. Mouku prosejeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme připravené droždí. Přidáme smetanu, vejce a zbytek mléka a zaděláme nelepivé hladké těsto. Necháme na teple pod čistou utěrkou vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélníkový plát o síle asi 0,5 cm a potřeme ho rozpuštěným máslem. Posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a propláchnutými okapanými rozinkami a ořechy. Plát po delší straně svineme jako roládu a ostrým nožem nakrájíme na plátky 2-3 cm silné.Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme ho máslem a plátky těsta naplocho rozložíme kousek od sebe po celém plechu. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat