18. července 2012

Crostata s uzeným masem

těsto: 350 g hladké mouky, 175 g másla, vejce, 3 lžíce vody, lžička soli,  vejce na potření, tuk na vymazání formy
náplň: 300 g uzeného masa, 300 g tvrdého sýra, 3 vejce, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Na vál prosijeme mouku, v jejím středu uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme kousky změklého másla, vodu a sůl. Těsto dobře prohněteme, aby bylo vláčné. Uděláme z něj bochánek, dáme jej na talíř, přikryjeme a necháme v chladničce asi 1 hodinu odpočinout.Mezitím si připravíme náplň. Uzené maso a tvrdý sýr pokrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať opereme a jemně nasekáme. Vše nasypeme do mísy, přidáme vejce a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem,prolisovaným česnekem a pečlivě zamícháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na pečení o průměru 26 cm vymažeme tukem. Těsto vyjmeme z chladničky a lehce prohněteme. Potom je rozdělíme na 2/3 a 1/3. Větší část rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu a vyplníme jím připravenou formu tak, aby těsto přesahovalo přes její okraj. Připravenou náplň rozetřeme rovnoměrně na těsto. Potom rozválíme menší část těsta a náplň jí přikryjeme. Okraje těsta k sobě dobře přitiskneme. část přesahující přes okraj formy odřízneme nožem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat