18. července 2012

Pizza sýrová

300 g rajčat, 1/2 hermelínu, 70 g tvrdého sýra, 100 g mozzarelly, 70 g nivy, 3 cibule, 2 stroužky česneku, kapary, sůl, dobromysl, 2 lžíce oleje, tuk na vymazání formy
Připravíme základní těsto na pizzu. Rajčata omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kolečka. česnek prolisujeme a smícháme s jemně nastrouhaným tvrdým sýrem. Mozzarellu, Nivu a Hermelín pokrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na pečení vymažeme tukem. Připravené těsto přeneseme na pomoučený vál, podle potřeby vytvarujeme a vložíme do vymazané formy. Na těsto urovnáme nakrájená rajčata a cibuli, na ně střídavě pokládáme plátky jednotlivých druhů sýra a strouhaný sýr s česnekem. Nakonec pizzu ozdobíme kapary, lehce osolíme,posypeme oreganem, zakapeme olejem a necháme ještě asi 10 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hotovou pizzu rozkrájíme na porce a podáváme horkou, aby byl sýr vláčný.

Žádné komentáře:

Okomentovat