16. července 2012

Pirohy plněné hlávkovým zelím

400 g polohrubé mouky,vejce,sůl,150-200 ml vody
náplň : 750 g hlávkového zelí,100 g másla,velká cibule,sůl, mletý pepř

Zelí očistíme, nakrouháme nebo nakrájíme, posypeme solí a důkladně promačkáme.Necháme 10 minut stát a potom slijeme vodu. Na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme vyždímané zelí a dusíme do měkka. Opepříme, popřípadě dosolíme. Na vál prosejeme mouku, přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme placku (3 mm). Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8-10 cm. Doprostřed dáme trochu vychladlé zelné náplně, přeložíme a okraje přitlačíme. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, nebo smažíme. Vařené přelijeme máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat