19. července 2012

Zelené halušky

250 g špenátového protlaku,100 ml mléka,vejce,150 g hladké mouky, sůl
omáčka: lžíce Ramy Culinesse, 50 g taveného sýru, 200 g šunky, 150 ml Rama Cremefine na vaření, sůl, pepř

Špenátový protlak rozmrazíme a vymačkáme z něj šťávu, přidáme mléko, mouku (podle potřeby můžeme ještě přidat), vejce a sůl. Ze vzniklého těsta vykrajujeme malé halušky a vaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme Ramu Culinesse, na které opečeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme sýr a přilijeme Ramu Cremefine na vaření.Dochutíme solí, pepřem a vaříme asi 2 minuty. Uvařené halušky promícháme s omáčkou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat