18. července 2012

Jablečná omeleta se zelím

250 g polohrubé mouky, 3 dl mléka, 2 vejce, 2 středně velká jablka, sůl, 40 g tuku na smažení,
náplň: 50 g anglické slaniny, cibule, středně velké jablko, 320 g kysaného zelí, sůl, moučkový cukr, majoránka

Mouku, mléko, vejce a sůl zamícháme v misce. Jablka oloupeme, nastrouháme a vmícháme do těsta, které necháme odstát. Anglickou slaninu, cibuli a jablko zbavené jadřince nakrájíme na kostičky. Zelí necháme v cedníku okapat. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Přimícháme kyselé zelí, na kostičky nakrájené jablko, sůl, cukr a majoránku. Podle potřeby přidáme trošku vody. Necháme 15 minut podusit. Na rozehřátém tuku usmažíme postupně omelety. Na omelety rozdělíme dušenou zelnou náplň.

Žádné komentáře:

Okomentovat