16. července 2012

Letní omeleta

500 g nových brambor,100 g chřestových špiček,8 vajec,2 lžíce olivového oleje,2-3 lžíce nasekané pažitky, 170 g rozdrobené fety,sůl, pepř

Pečlivě umyté brambory pokrájejte na větší kousky ( není třeba je loupat). Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové, mělo by stačit 6-8 minut. Na poslední 3 minutky přidejte chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky. Vidličkou prošlehejte vejce se špetkou soli a čerstvě rozdrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. Ve velké nejlépe teflonové pánvi rozpalte olivový olej , vsypte brambory, chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném ohni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to asi 10 min. Potom v ložte do předem vyhřáté trouby pod gril ponechte ji tam dokud nezezlátne. Potom nechte chvilku vychladnou a nakrájejte na porce. Jako přílohu můžeme přidat jakýkoliv zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat