16. července 2012

Mrkvový koláč

500 g mrkve,200 g vlašských ořechů,250 g polohrubé mouky,300 g hnědého cukru,100 g hrozinek,4 vejce, 250 ml rostlinného oleje,2 lžičky jedlé sody,2 lžičky skořice
na krém : 200 g Lučiny /čerstvého sýru/ ,120 g práškového cukru,80 g másla + kousek na vymazání plechu,
balíček vanilkového cukru


Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy nasekejte nožem na menší kousky. Mouku smíchejte se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem. Troubu předehřejte na 180 ºC. Větší a hlubší pekáč (zhruba o rozměru 20 krát 35 cm) vymažte máslem a následně vyložte pečícím papírem – výborně k nádobě přilne. Vejce rozklepněte do misky a ručním elektrickým šlehačem je nejprve ušlehejte do pěny. Pak do nich postupně zašlehejte olej. Vaječný krém smíchejte s mrkvovou směsí a vzniklé těsto vyklopte a rozetřete na plech. Pečte v předehřáté troubě 40-50 minut, nebo dokud není zkušební párátko zapíchnuté do těsta zcela suché. Přísady na krém pečlivě promíchejte a potřete jím vychladlý moučník. Vidličkou můžete na povrchu vytvořit vlnky. Jezte nakrájené na čtverce.

Žádné komentáře:

Okomentovat