16. července 2012

Vepřová žebírka s cibulkou

1500 g vepřových žeber,sůl,svazek mladých cibulek,mrkev, petržel, 0,5 celeru,6 lžic oleje,30-50 g cukru krupice,bobkový list, 10 zrnek nového koření
Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odležet. Před grilováním maso a cibulky vyjmeme z marinády, maso osolíme a na rozpáleném grilu pečeme z obou stran do zlatova,cibulku jen krátce.Během grilování potíráme olejem z marinády. Podáváme s kyselým zelím nebo kysaným zelím, bramborami či chlebem

Žádné komentáře:

Okomentovat