17. července 2012

Thajské krevety

20 tygřích krevet, šťáva z pomeranče,1/2 dl bílého vína,100g másla,list citronely,20g čerstvého zázvoru, 1 dl kokosového rumu, lžička celého pepře,2 lžičky mletého kmínu, malá cibule, stroužek česneku, 2 malé čerstvé chilli papričky, lžička kurkumy, lžička kari, lžička soli, limetka, svazek koriandru,2 lžíce oleje
Z poloviny limetky oloupeme kůru a nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme kůru z limetky, kokosový rum, lístky koriandru a zbytek koření. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a nalijeme obsah mixéru. Přidáme víno, šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor a citronelu a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 2 minuty a zašleháme zbytek másla. Nalijeme do talířů a obložíme loupanými vařenými krevetami.
Tip :  Tygří krevety vařte dvě minuty ve slané vodě nebo v páře. Až zčervenají, vyloupněte je ze schránek a zbavte nožiček. Ocásek se na krevetách nechává, vypadají tak efektněji.

Žádné komentáře:

Okomentovat