16. července 2012

Chlodnik s telecím masem

150-200 g červené řepy,200 ml nálevu z kyselých okurek,800 ml kysané smetany, podmáslí nebo jogurtu, velká kyselá okurka, menší salátová okurka,svazek ředkviček,80-100 g vařeného nebo pečeného telecího masa,sůl,mletý pepř,pažitka, cibulová nať, kopr,2 vejce uvařená natvrdo
Červenou řepu omyjeme a i se slupkou uvaříme. Zchladlou oloupeme a nakrájíme či nastrouháme. Do smetany zašleháme lák z okurek a řepu. Přidáme nakrájené okurky a ředkvičky a pokrájené telecí maso. Osolíme, opepříme, přidáme pažitku, kopr a nať cibulky. Přikryjeme a dobře vychladíme. Na každý talíř dáme čtvrtku vejce natvrdo a přelijeme polévkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat