16. července 2012

Mandlové rybí steaky

pro 4 osoby - 750 g makrely nebo tresky, 75 g mandlí, ocet, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 vejce, citrón.Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 8-10 minut. Teplota 180 C
Rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Mandle spaříme, oloupeme, ostrým nožem je nakrájíme na tenké lupínky. Maso nakrájíme na plátky, které potřeme z obou stran octem, osolíme je a opepříme. Jednotlivé plátky obalíme nejdříve jen v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Mandle k rybě přitiskneme. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na potřebnou teplotu a připravenou rybu po částech fritujeme. Hotové rybí steaky pokapeme citrónem a podáváme se zeleninovými kroketami (viz jinde).

Žádné komentáře:

Okomentovat