16. července 2012

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

600 g štika, 4 ks vejce (bílky), 4 dl smetana, 20 g sůl, 3 g bílý pepř, 100 g mrkev, 100 g petržel (kořen), 50 g cibule, 2 dl bílé víno, 50 g citron, 10 g šalvěj, 60 g máslo, 50 g mouka, 50 g kopr
Štiku očistit, stáhnout kůži, vykostit, rybí maso rozsekat nadrobno. přimíchat bílky a 3 dl smetany. Ochutit solí, mletým bílým pepřem, dobře promíchat a zakryté nechat odpočinout v chladničce. Mrkev, petržel a cibuli nakrájet na kolečka a vložit do dostatečně velkého hrnce. Zalít 1 l vody a 2 dl suchého bílého vína. Ochutit plátky citronu, šalvějí, solí a vařit při střední teplotě cca 20-25 minut. Z rybího masa zformovat knedlíčky stejné velikosti, vložit je do zeleninové marinády a vařit dalších 15-20 minut. Uvařené knedlíčky vyjmout a odložit na misku. Z másla a mouky připravit světlou jíšku, přidat polovinu jemně pokrájeného kopru a omáčku tím zahustit. přilít 1 dl smetany, přidat zbylou polovinu kopru a nechat přejít varem. Opatrně vložit rybí knedlíčky a společně povařit 1-2 minuty. Rybí knedlíčky servírovat zalité omáčkou s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat