20. července 2012

Buchta z přesnídávky

300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, prášek do pečiva, 2 přesnídávky, 0,2 l mléka, 0,2 l oleje, celé vejce, 2 lžíce kakaa, (možno přidat i 2 lžíce rumu - nemusí být)
poleva: 50 g másla, 100 g cukru moučka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu,2 lžíce kakaa, kokos na posypání polevy
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a dáme péci na moukou vysypaný plech do trouby (elektrická 170-200 stupňů C) asi tak na 30 min. Pak dáme vychladnout a nalijeme polevu.
Poleva: všechny suroviny na polevu dáme rozehřát a mícháme, aby nevznikly hrudky z kakaa. Nevaříme! Pak nalijeme na buchtu a posypeme kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat