17. července 2012

Kokosový krém

2 dcl kokosového mléka,2 dcl smetany,2 dcl vody,50 g moučkového cukru, sáček vanilkového cukru, 60 g tapioky (maniokového škrobu), 40 g nastrouhaného kokosu,celá vanilka,kousek limetkové kůry na ozdobení
V hrnci smícháme kokosové mléko, smetanu, vodu, cukr a vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme intenzitu vařiče a metlou vmícháme maniokový škrob a nastrouhaný kokos. Ze tří čtvrtin zakryjeme hrnec poklicí a necháme na mírném ohni vařit 25 minut. Krém rozlijeme do misek a nejméně na dvě hodiny dáme do lednice vychladit. Pokud ho necháme zmrazit, získáme výbornou zmrzlinu. Zdobíme limetkovou kůrou a vanilkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat