Drobné ryby očistíme,
zbavíme hlav, vnitřností a kůže. Řádně prosolíme a naskládáme do kameninového
hrnce, na vrch musíme dát vrstvičku soli.Ryby uložíme do chladna na tři dny. Po
třech dnech ryby vyndáme řádně propereme ve vodě a osušíme. Naskládáme zpět do
hrnce a zalijeme čtyřprocentním vinným octem (lze použít i normální) a opět tři
dny necháme v chladu uležet. Po třech dnech vymacerované ryby vyndáme,
odstraníme poslední zbytky kůže, nakrájíme na proužky, dáme do mísy, přidáme
trochu hrášku, kolečka vařené mrkve, sterilovanou kapii nakrájenou na nudličky,
nešetříme cibulí nakrájenou na kolečka. Zakápneme kvalitním olejem, přidáme
mletý pepř, pár kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Naskládáme
do sklenice a necháme ještě dva dny uležet. Pracné, ale moc dobré, v chladu
dlouho vydrží.
Žádné komentáře:
Okomentovat