Z
másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozmícháme ji ve studené smetaně,
přivedeme do varu, opepříme, osolíme, odstavíme z ohně a zjemníme dvěma
žloutky. Filé umeleme, promícháme s polovinou omáčky, přidáme celá vejce i
zbývající žloutky, krupici, osolíme, masu přendáme do olejem vymaštěné
chlebíčkové formy, zabalíme do alobalu a zvolna asi 60 minut zapékáme. Hotový
nákyp vyklopíme, polijeme zbylou omáčkou a zakapeme kečupem i citrónovou
šťávou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. června 2012
Nákyp z filé
600 g mraženého rybího filé, 50 g másla, 50 g hladké
mouky, 5 dl
smetany, půl lžičky pepře, sůl, 2 vejce, 5 žloutků, 30g krupice, 2 lžíce
kečupu, lžíce citrónové šťávy, olej na smažení
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat