200
g vepřové kýty, vejce, lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 100 g
loupaných pražených arašídů, 8 chilli papriček.
zálivka
: 2 lžíce sójové omáčky, lžíce bílého vína, půl lžičky glutasolu, špetka
cukru a trocha vývaru a škrobu.
Na kostičky nakrájenou
vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme asi 15
minut odležet. Mezitím si připravíme tmavý záliv, arašídy a chilli papričky.
Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené oloupané
arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále
velmi prudký oheň, který pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu. Správně upravené
kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat