K drobům ze selátka patří:
nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat
okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou
vody a dusit, než se voda vyvaří. Pak přidat připravené droby, ochutit solí a
okořenit bobkovým listem a mletým pepřem. Při střední teplotě dusit s omáčkou.
Je-li maso téměř měkké, vmíchat kyselou smetanu s moukou tak, aby mela šťáva
konzistenci řidší omáčky. Ochutit hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a přidat
trochu citrónové kúry. Chuť vývaru by mela být lehce nakyslá, příjemně
pikantní. Při nižší teplotě ještě několik minut povařit a horké servírovat.
Jako příloha se hodí brambory, dušená rýže, ale také houskové knedlíky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. března 2012
Smetanové frikasé ze selátka
1000
g selátko, 1 dl
olej, 100 g cibule, 20 g sůl, 3 ks bobkový list, 2 g mletý pepř, 2 dl kyselá smetana, 40 g
mouka, 20 g hořčice, 20 g cukr, 0,2
dl citrónová šťáva, 1 g citrónová kůra
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat