21. března 2012

Smetanové frikasé ze selátka

1000 g selátko, 1 dl olej, 100 g cibule, 20 g sůl, 3 ks bobkový list, 2 g mletý pepř, 2 dl kyselá smetana, 40 g mouka, 20 g hořčice, 20 g cukr, 0,2 dl citrónová šťáva, 1 g citrónová kůra

K drobům ze selátka patří: nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou vody a dusit, než se voda vyvaří. Pak přidat připravené droby, ochutit solí a okořenit bobkovým listem a mletým pepřem. Při střední teplotě dusit s omáčkou. Je-li maso téměř měkké, vmíchat kyselou smetanu s moukou tak, aby mela šťáva konzistenci řidší omáčky. Ochutit hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a přidat trochu citrónové kúry. Chuť vývaru by mela být lehce nakyslá, příjemně pikantní. Při nižší teplotě ještě několik minut povařit a horké servírovat. Jako příloha se hodí brambory, dušená rýže, ale také houskové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat