Naklepej dobře 4
hovězí plátky nedělené, osol, opepři, potři slabě obyčejnou hořčicí nebo
ostřejší cikánskou omáčkou, polož na kolečka krájenou cibuli, překryj jemně
řezanou slaninou, další vrstvou jsou podélně řezané plátky sladkokyselé okurky.
Navrch můžeme dát ještě půlku paprikového lusku. Jako poslední položíme plátek
uzeného bůčku (nebo libovějšího uzeného, či kolečka salámu). Takto opatřené
plátky masa položíme ve dvojicích vrstvami k sobě tak,aby hovězí plátky byli na
vnější straně. Převážeme nití, aby se při dušení celá sestava nerozpadla.
Osmahneme na tuku, přidáme ještě nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme. K
zahuštění šťávu můžeme použít trochu hořčice nebo cikánské omáčky. Příloha je
libovolná. Zapíjíme dobrým mokem.
Žádné komentáře:
Okomentovat