22. března 2012

Vepřová žebírka v rendlíku


6 kotlet. 3 ks střední cibule, 0,5 menšího celeru, 2 ks mrkve, 200 g libové slaniny, 12 ks zelných listů, hořčice podle c huti, 3 lžíce sádla, 600 g brambor, máslo

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme na sádle. Pak je z obou stran potřeme hořčicí a napůl dohotovíme. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Dno pekáčku nebo mísy vyložíme libovou slaninou, naklademe na ni několik ovařených zelných listů, pak uvedená žebírka a zeleninu, na kolečka nakrájené brambory a vše opět přikryjeme zelnými listy se slaninou. Pak vše zalijeme trochou šťávy z pečeně a necháme asi 30 minut v troubě dusit. Podáváme na stůl i s rendlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat