750 g vepřových
žebírek,1,5 lžičky soli, 4 lžíce cukru, lžičku sladké papriky, lžíci kečupu, lžíci
worcesterské omáčky, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 velké
cibule, několik půlek kompotovaných meruněk
Vepřová žebírka omyjeme a osušíme,
margarínu rozehřejeme v pánvi a žebírka z obou stran dobře
opečeme, vyjmeme je a vložíme do zapékací formy, cibuli oloupeme a nakrájíme na
kolečka, dáme do výpeku ze žebírek a krátce osmahneme, sůl, cukr, papriku,
kečup, worcester, ocet, citrónovou šťávu a 1/4 l vody smícháme a nalijeme na
cibuli, necháme přejít varem a povaříme asi 3 minuty, žebírka směsí přelijeme a
formu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, dáme péct na rošt do rozehřáté
trouby, až budou žebírka měkké položíme na vrch několik půlek kompotovaných
meruněk, pečeme potom bez poklice asi ještě 10 minut, nakonec formu vyjmeme z
trouby a ze šťávy odebereme přebytečný tuk. Jako přílohu podáváme rýži nebo
bílé pečivo. Doba tepelné přípravy je asi 60 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat