22. března 2012

Vepřová žebírka


750 g vepřových žebírek,1,5 lžičky soli, 4 lžíce cukru,  lžičku sladké papriky, lžíci kečupu, lžíci worcesterské omáčky, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 velké cibule, několik půlek kompotovaných meruněk

Vepřová žebírka omyjeme a osušíme, margarínu rozehřejeme v pánvi a žebírka z obou stran dobře opečeme, vyjmeme je a vložíme do zapékací formy, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, dáme do výpeku ze žebírek a krátce osmahneme, sůl, cukr, papriku, kečup, worcester, ocet, citrónovou šťávu a 1/4 l vody smícháme a nalijeme na cibuli, necháme přejít varem a povaříme asi 3 minuty, žebírka směsí přelijeme a formu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, dáme péct na rošt do rozehřáté trouby, až budou žebírka měkké položíme na vrch několik půlek kompotovaných meruněk, pečeme potom bez poklice asi ještě 10 minut, nakonec formu vyjmeme z trouby a ze šťávy odebereme přebytečný tuk. Jako přílohu podáváme rýži nebo bílé pečivo. Doba tepelné přípravy je asi 60 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat