20. března 2012

Bůček plněný pórkem

100 g libového bůčku, 100 g prorostlé slaniny, 250 g pórku, 150 g mrkve, smetana, žloutek, 5 dl bílého vína nebo masový vývar, kořeni

Slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme, přidáme na kolečka pokrájený pórek a mrkev, podlijeme smetanou a dusíme. Po vychladnutí vmícháme žloutek a koření. Do bůčku uděláme ostrým nožem kapsu, kterou plníme zeleninovou směsí, otvor uzavřeme jehlou. Pečeme v horké troubě a občas podlijeme vínem nebo výpečkem. Maso vyjmeme, šťávu z výpečku smícháme se zbytkem smetany a uvaříme krémovou omáčku. Maso pokrájíme, polijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat