250
g hladké mouky, lžička soli, 250 g+2 lžíce másla, 400 g kýty, 2 lžíce oleje, 6
listů kapusty, 100g cibule, 200 g žampionů, 100 g šunky, 4 lžíce smetany, vejce,
pepř, plátek slaniny
Nožem rozsekáme máslo
v mouce, postupně přidáme 1/8 l vody a vypracujeme těsto. Vyválíme plát 2 cm silný a necháme v chladnu
odpočinout. Maso osmažíme na oleji 8 min. dozlatova. Posolíme a po vychlazní
potřeme vlastní šťávou. Kapustové listy spaříme. Cibuli, houby a šunku
nakrájíme. Cibuli necháme zesklovatět ve 2 lžících másla, přidáme houby a
podusíme. Za studena smícháme se šunkou, smetanou a vejcem a dochutíme solí a
pepřem. Těsto vyválíme do tenka a položíme na ně slaninu a kapustu. Potom do
něj zabalíme nádivku a maso a roládu položíme na plech švem dolů. Při pečení ve
středně horké troubě propichujeme vidličkou. Necháme 15 min. vychladnout a
teprve potom rozkrojíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat