20. března 2012

Chalupářské maso


20 plátků vepřového masa z kýty nebo vykostěné kotlety o hmotnosti cca 70 g
marináda: 2 vejce  lžíce soli,  lžíce majoránky,  lžíce drceného kmínu, půl lžičky pepře, půl lžičky kari koření, půl lžičky chilli (nebo feferonka), lžička Solamylu, lžíce worchestru, lžíce kečupu, půl kostky masoxu rozpuštěného v 0,5 dl vody, 10 stroužků česneku, olej

Z vajec, soli, koření, Solamylu, worchestru, kečupu, roztoku masoxu a prolisovaného česneku si připravíme marinádu. Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a skládáme do zavařovací sklenice, kterou po naplnění zavíčkujeme. Necháme marinovat v ledničce alespoň 24 hodin (výhodou je, že maso v marinádě vydrží i několik dní). Maso smažíme na rozpáleném oleji asi 4 minuty po každé straně. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat