20
plátků vepřového masa z kýty nebo vykostěné kotlety o hmotnosti cca 70 g
marináda:
2 vejce lžíce soli, lžíce majoránky, lžíce drceného kmínu, půl lžičky pepře, půl
lžičky kari koření, půl lžičky chilli (nebo feferonka), lžička Solamylu, lžíce
worchestru, lžíce kečupu, půl kostky masoxu rozpuštěného v 0,5 dl vody, 10 stroužků
česneku, olej
Z vajec, soli, koření,
Solamylu, worchestru, kečupu, roztoku masoxu a prolisovaného česneku si
připravíme marinádu. Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a skládáme do
zavařovací sklenice, kterou po naplnění zavíčkujeme. Necháme marinovat v
ledničce alespoň 24 hodin (výhodou je, že maso v marinádě vydrží i několik
dní). Maso smažíme na rozpáleném oleji asi 4 minuty po každé straně. Podáváme s
brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat