3
vepřové řízky nebo větší kotlety, lžička tuku, 3 pórky, 1-2 stroužky česneku,
sůl, lžička másla, lžička hladké mouky
Pórky očistíme,
rozebereme je a nakrájíme na úzké proužky i se zelenou střední částí (kromě
horních špiček listů). Vložíme je na rozehřátý tuk, osolíme a přidáme nahrubo
usekaný česnek. Dusíme do měkka 8-10 minut. Z kotlet odkrájíme sádlo a
vyškvaříme. Při řízcích použijeme další lžičku sádla na opékání. Maso nakrájíme
na malé tenké nudličky a na sádle je prudce opečeme 6-8 minut. Pak je posolíme
a přendáme k dušenému pórku. Zvlášť smícháme lžičku másla se lžičkou hladké
mouky, jakmile začne pěnit, zalijeme ji trochou vody a povaříme 3 minuty na
bílou omáčku. Přilijeme ji k ostatnímu a promícháme. Podáváme s vařenou nebo
dušenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat