22. března 2012

Bakoňské kotlety


750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 50 g oleje, 40 g slaniny,80 g cibule, mletou papriku, 5 dl vývaru, 250 g smetany, 50 g hladké mouky, 25 g slaniny, 25 g másla, 150 g žampionu

Kotlety na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme, do výpeku nakrájíme nadrobno slaninu a cibuli, orestujeme, zaprášíme paprikou, zpěníme, zalijeme částí vývaru, vložíme maso a dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme, přilijeme vývar, smetanu s rozkvedlanou moukou a provaříme. Omáčku procedíme na kotlety, vložíme orestované plátky žampionu na slanine a másle, dochutíme a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat