750
g vykostěné a nakrájené vepřové plece, 300 g cibule, 100 g kečupu, 75 g sádla,
250 g leča, sladká mletá paprika, pepř, sůl, sterilované feferonky
bramborové
placky: 250 g brambor, 75 g hladké mouky, vejce, 0,5 dl oleje, sůl
Na tuku zpěníme očištěnou
cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso,
ochutíme paprikou, pepřem a solí a dusíme do poloměkka. Ke konci vmícháme
kečup, lečo, na nudličky nakrájené feferonky podle chuti, a vše společně dusíme
doměkka. Každou porci podáváme ve dvou bramborových plackách, které si
připravíme předem.
Bramborové placky : brambory vařené ve slupce
oloupeme a necháme je vychladnout. Poté je nastrouháme nebo umeleme, přidáme
mouku, vejce, sůl a směs zpracujeme na tuhé těsto, které rozválíme na
pomoučeném vále, vykrájíme placky o průměru 15 cm a smažíme je po obou
stranách na horkém oleji dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat