22. března 2012

Pikantní vepřové kotlety


4 kotlety, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 30g másla, cibule, 1 dl bílého vína, lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, přidáme podle chuti tymián a povaříme. Pak vmícháme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku a petrželku a omáčkou přelijeme kotlety. Podáváme s hranolky nebo bramborovými kroketami.

Žádné komentáře:

Okomentovat