4
vepřové plátky, 50 g anglické slaniny, 100 g měkkého salámu, vejce, sladkokyselá
okurka, cibule, 50 g rostlinného tuku, lžíce hladké mouky, sůl a černý pepř
Vepřové plátky
naklepeme, osolíme, opepříme a do jejich středu položíme slaninu, salám,
čtvrtku natvrdo vařeného vejce a čtvrtku okurky. Zabalíme a ovážeme nití,
případně spíchneme jehlami. Na tuku zpěníme cibuli, vložíme připravené závitky,
opékáme je po všech stranách zhruba dvě minuty, zalijeme vřelou vodou a dusíme
v papiňáku asi 20-30 minut. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zahustíme vrchovatou
lžící mouky, mícháme a osmahneme, potom zředíme vodou. Necháme asi 5 až 6 minut
povařit, procedíme, přidáme závitky a prohřejeme. Příloha: rýže, houskové i bramborové knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat