21. března 2012

Plněná panenka


vepřová panenka, 2 lžíce másla, hrnek žampiónu nakrájených na plátky, hrnek nakrájené klobásy nebo šunky, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky, lžička tymiánu, vaječný žloutek rozšlehaný, 2 plátky slaniny, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř

V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku. Vzniklou směs přeneseme na panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180o C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut. Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka. Do pánve nalijeme zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat