vepřová
panenka, 2 lžíce másla, hrnek žampiónu nakrájených na plátky, hrnek nakrájené
klobásy nebo šunky, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky, lžička tymiánu, vaječný
žloutek rozšlehaný, 2 plátky slaniny, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř
V mase vykrojíme 2
podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme. Na pánvi
rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny. V misce smícháme žloutek,
nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku. Vzniklou směs přeneseme na
panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky
slaniny. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch
polijeme máslem. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180o
C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut.
Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka. Do pánve nalijeme
zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a
nalijeme na plátky masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat