4
vyšší vepřové kotlety, 12 sušených švestek, 2 jablka, 100 g anglické slaniny
nebo 2 párky, 100 g šunky, tymián, zázvor, pepř, sůl, olej, snítky petrželky
Kotlety podélně
nařízneme a po obou stranách naklepeme. Do vzniklé kapsy vložíme 3 vypeckované
švestky (1/2 hodiny předtím máčené ve vodě), přidáme nádivku z jablek a šunky
nakrájených na kostičky a okořeníme. Naplněnou kapsu kotlet pak sepneme
párátkem, osolíme, opepříme, p otřeme olejem a grilujeme. Na pánvi opečeme
slaninu či párek, nakrájíme na šikmo "na hřebínek" a maso na talířích
jimi ozdobíme. Podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem a posypanými
sekanou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat