23. března 2012

Plněná kotleta


4 vyšší vepřové kotlety, 12 sušených švestek, 2 jablka, 100 g anglické slaniny nebo 2 párky, 100 g šunky, tymián, zázvor, pepř, sůl, olej, snítky petrželky

Kotlety podélně nařízneme a po obou stranách naklepeme. Do vzniklé kapsy vložíme 3 vypeckované švestky (1/2 hodiny předtím máčené ve vodě), přidáme nádivku z jablek a šunky nakrájených na kostičky a okořeníme. Naplněnou kapsu kotlet pak sepneme párátkem, osolíme, opepříme, p otřeme olejem a grilujeme. Na pánvi opečeme slaninu či párek, nakrájíme na šikmo "na hřebínek" a maso na talířích jimi ozdobíme. Podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem a posypanými sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat