600
g vepřové kotlety, 15 g sůl, 50 g mouka, 0,8 dl olej, 100 g mrkev, 100 g
petržel (kořen), 50 g cibule, 5 g česnek, 2 g pepř celý, 1 g tymián, 2 ks
bobkový list, 30 g rajčatový protlak, 6 dl vývar z kostí, 2 dl tokajské víno,
250 g hroznové víno
Kotlety lehce
naklepat. Osolit, z obou stran obalit v mouce a v troše horkého oleje opéci
maso tak, až dostane barvu. Vyjmout z pánve a přendat do hrnce. Ve zbytku oleje
orestovat na plátky pokrájenou zeleninu, ochutit celým pepřem, tymiánem a
bobkovým listem a přimíchat trochu rajčatového protlaku. Míchat ještě další 1-2
minuty, pak zaprášit moukou a dobře promíchat. Přilít vývar z kostí, osolit a
při mírné teplotě dusit pod pokličkou 30-40 minut. Přelít přes sítko na plátky
masa. Přilít tokajské víno a přidat oloupané a vypeckované hrozny. Pod
pokličkou dusit, až je maso měkké. Kotlety vyjmout, položit na talíř, zalít
tokajskou omáčkou. Jako přílohu servírovat vařené brambory ozdobené petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat