4
vepřové řízky, sůl, pepř, kari koření, máslo, 1/4 kg nakládaných či čerstvých
oloupaných žampiónů, 2 špetky kmínu, šlehačka, lžíce hladké mouky, lžička
worcesteru, lžíce kečupu
Řízky naklepeme,
posypeme na každé straně špetičkou soli, špetičkou pepře a na špičku nože kari
kořením. Opečeme na 1,5 lžíci másla z obou stran, zhruba 4-6 minut na jedné.
Poté maso vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přidáme lžíci másla a žampióny,
které okmínujeme 2 špetkami kmínu (čerstvé ještě přisolíme 3 špetkami soli) a
prudčeji orestujeme (asi 4 minuty, míchat, hlídat). Zalijeme šlehačkou, do
které jsme vmíchali vidličkou do hladka (aby nebyly škrulce) 1 lžíci hladké
mouky, a necháme povařit za stálého míchání nejvýše 5 minut. Dochutíme
worcesterem a kečupem, přelijeme maso na talíři.
Žádné komentáře:
Okomentovat