6
vepřových kotlet s kostí, grilovací koření, sůl pepř, máslo, olej
omáčka
: cibule, ostravská klobása, 10 g
slaniny, zelená paprika, sklenice pálivého kečupu. Doba přípravy: 45 minut
Den před grilováním je
dobré maso naložit, aby lépe natáhlo chuť koření. K naložení potřebujeme trochu
oleje, grilovací koření, sůl a pepř. Maso lehce naklepeme, nařízneme okraje,
okořeníme a uložíme do kameninové mísy. Přidáme olej a necháme uležet v chladu.
Základem omáčky je
ostrý kečup, ostravská klobása, paprika, menší cibule a kousek slaniny. Na
slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky klobásy a papriky.
Vše zlehka osmažíme a nakonec zalijeme kečupem. Omáčka je nejlepší horká,
můžeme ji tedy nechat ohřát třeba na grilu spolu s masem.Maso grilujeme na
dřevěném uhlí tak, jak je každý zvyklý. Když ho obracíme, je dobré vždy ho
pomazat rozehřátým máslem s kořením. Maso tak dostane krásně zlatavou kůrku.
Jako přílohu podáváme chléb nebo opečené brambory a samozřejmě zeleninové
saláty.
Žádné komentáře:
Okomentovat