3. května 2010

Marinované pečené žebírka

1,5 vepřových žebírek, 2 lžíce ostřejší hořčice, 1 lžička bílého pepře, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce červeného vína, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky sladké papriky

Marinádu připravíme z hořčice, pepře, sojové omáčky, červeného vína a oleje. Žebírka potřeme, přikryté necháme nasáknout.Žebírka urovnáme do pekáčku a v horní části trouby pečeme. Často obracíme a potíráme výpekem. Obě strany vypečeme do křupava. Sůl smícháme s paprikou. Asi po 30 minutách pečení maso posypeme.Potřeme výpekem, aby se koření dostatečně vsáklo. Žebírka připravíme k podávání. Můžeme dokonce jíst i rukama a okusovat kosti, jde to tak lépe.Jako vhodnou přílohu můžeme zvolit červené zelí, nebo salát z řdkve s jablky.Chléb nebo opékané brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat