4. května 2010

Domácí koblihy

40 dkg pololohrubé mouky, 3 dkg kvasnic,2 dcl mlíka, špetka soli, 3 lžíce rumu, 2 dkg cukru, 2 dkg rozehřátého másla, 4 žloutky

Nejprve dáme do misky mouku a poté vše ostatní, mléko by mělo být teplé. Poté hněteme do té doby něž se v těstě tačnou dělat bublinky, při hnětění se snažíme těsto jakoby podebírat, aby vznikal bochánek. Po hnětení necháme těsto odstát asi 2h, aby hodně nakynulo (čím déle budou kynout tím více budou koblížky nadýchané). Po nakynutí z těsta uděláme placku (nejlépe rukou) a těsto vykrajujeme něčím kulatým (sklenička..)  vykrajované kolečka by měly být male cca 5 cm, ty necháme taktéž chvilku dokynout. Při práci s těstem moučíme, aby těsto nelepilo. Po nakynutí můžeme dávat do kastrůlku s omastekem, koblížky v něm musí plavat! Necháme osmažit do zlatova. Můžeme je posypat cukrem..

Žádné komentáře:

Okomentovat