6. května 2010

Maďarské rizoto

rýže, cibule, vepřové maso, sádlo, sladká paprika, sůl, pepř, ster.hrášek, sýr na strouhání
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme,opepříme a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci). Postup stejný jako při přípravě guláše s tím, že maso podusíme jen částečně, nesmí být úplně měkké. Paprikou nešetříme. Mezitím si vypereme rýži a vložíme do většího kastrolu, přidáme podušené maso i se sosem, příp. ještě přilijeme tolik vody, aby se rýže dobře podusila. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby. Dle chuti ještě přisolíme, opepříme. Těsně před koncem dušení přidáme ster.hrášek a ještě chvilku podusíme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat